Loomio
Fri 13 Jan 2017 6:54PM

TTIP-kokous

LS Lauri Snellman Public Seen by 524

Olin 13.1 TTIP-verkoston kokouksessa. DiEmiläisistä paikalla oli minun lisäkseni Joni Vuojärvi. Kokouksissa keskusteltiin ensi viikon tapahtumista ja uusliberaalien vapaakauppasopimusten tilanteesta Euroopan Parlamentissa.

LS

Lauri Snellman Fri 13 Jan 2017 7:18PM

Keskustelimme, mitä DiEMillä olisi tarjota vapaakauppaverkostoille. Esiin nousi ajatus, että DiEMin asiantuntijapaneelit pystyisivät kehittelemään nykyisille uusliberaaleille kauppasopimuksille vaihtoehtoista vapaakaupan mallia, jossa vapaakaupan hyödyt yhdistyisivät esteisiin palkkojen, ympäristönomien ja sosiaaliturvan polkemiselle. Vaihtoehdon luominen edellyttäisi käytännössä edistyksellisen agendan täydentämistä kauppapoliittisella paperilla. Näin uusliberaalin kaupan vastustajat eivät leimautuisi automaattiseksi ei kaikelle-porukaksi ja trumpilaisiksi, kun heillä olisi rakentava vaihtoehto.

Alkavalla viikolla (16.-22.1) järjestetään Helsingissä useita tapahtumia kauppasopimuksia vastaan (http://www.vapaakauppa.fi/tapahtumat/). 17.1 järjestetään 16.30-18.30 tilaisuus kauppapolitiikasta Annankatu 30:ssa (Annantalolla) kauppasopimuksista ja EU:n ilmastopolitiikasta. 18.1 järjestetään klo 16.30-18.30 EU-lobbausinfo Siltasaarenkatu 4:ssä (Globaalikeskuksella). Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan verkoston sivujen kautta. Perjantaina 20.1 järjestetään Mannerheimintie 5b:ssä (Uudella ylioppilastalolla) kauppapoliittinen verkostoitumistilaisuus 18-22. Näistä tilaisuuksista tulee infoa myös TTIP-verkoston FB-sivulle (https://www.facebook.com/ttipinfo/).

CETA-sopimus tulee EU-parlamentin käsittelyyn helmikuun alussa. Sopimukseen liittyy monia samoja ongelmia kuin TTIP-sopimukseen, muun muassa sijoittajien oikeus haastaa valtiot tai EU oikeuteen markkinoiden säätelemisestä (http://www.vapaakauppa.fi/kauppasopimukset/ceta/). Sopimusta ajetaan läpi koko poliittisen keskustan kartellilla (SD + oikeisto + liberaalit), mutta kansalaisten painostus saattaa pystyä hajottamaan sen. Nyt on aika ottaa yhteyttä omaan eurokansanedustajaan, jotta sopimus saadaan pysähtymään europarlamenttiin. Yhteydenoton voi tehdä verkoston nettityökalulla (http://www.vapaakauppa.fi/ceta-check/).

TR

Tuulia Reponen Sat 14 Jan 2017 2:29PM

Kiva kun pääsitte osallistumpaaan TTIP-verkoston yleiskokoukseen @laurisnellman ja Joni. Löysin vanhalta läppäriltäni Patomäen PP-esityksen modernien "vapaakauppasopimuksien" ongelmista. Olkaa hyvät.

TR

Tuulia Reponen Sat 14 Jan 2017 2:39PM

Löyty yks kiinnostava painostuskirje koneelta, jolla Belgia pistettiin ruotuun CETA-sopimuksen taakse.

TR

Tuulia Reponen Mon 6 Feb 2017 10:23AM

Seuraava TTIP-verkoston yleiskokous on tämän viikon torstaina. Nyt nuo TTIP-verkoston kokouskutsut tulee meidän Diem-sähköpostiin, mietin, että pitäisikö niille olla eri ketju Loomiossa, johon ne ohjataan sen sijaan, että laitan ne tuohon sisäisen sähköpostin ketjuun? Miusta se olisi perusteltua. Mitä mieltä olette @laurisnellman @villburn ? Muutkin saa kommentoida.

Tässä vielä copy-pastettuna kokouskutsu TTIP-verkoston yleiskokoukseen.

"TTIP-verkoston seuraava yleiskokous 9.2. klo 17 – Tervetuloa!

Hei,

Kiitos Dudleen vastanneille! Äänestyksen perusteella helmikuun yleiskokouksen ajaksi valikoitui torstai 9.2. klo 17. Nähdään siis silloin Kirjasto 10:n Ryhmätilassa (Elielinaukio 2 G, Helsinki - soita 0505422067, jos ei tahdo löytyä).

// Hi! Welcome to the next general assembly of TTIP Network! The meeting takes place on Thursday 9th of February at Library 10, Group work room (Elielinaukio 2 G) at 5pm. You can call 0505422067, if you have difficulties to find the place. See you there! :)

Marissa"

TR

Tuulia Reponen Mon 20 Mar 2017 9:28AM

TTIP-verkoston seuraava tapahtuma: Veroparatiisit ja vapaakauppasopimukset Suomen Sosiaalifoorumissa 1.4. klo 13-14.45

Kepa ry, TTIP-verkosto, Suomen Attac ry ja Reilu vero ry järjestävät Suomen Sosiaalifoorumissa 1.4.2017 klo 13-14.45 paneelikeskustelun aiheesta Veroparatiisit ja vapaakauppasopimukset.

Tilaisuus järjestetään Rakennusliiton tiloissa Hakaniemessä osoitteessa Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki

Tervetuloa! Welcome!

http://www.vapaakauppa.fi/veroparatiisit-ja-vapaakauppasopimukset-suomen-sosiaalifoorumissa/
https://www.facebook.com/events/280003919101773/

TR

Tuulia Reponen Mon 20 Mar 2017 9:30AM

Tervetuloa TTIP-verkoston yleiskokouksen 23.3. klo 19!

Hei,

Dudlen perusteella TTIP-verkoston seuraava yleiskokous pidetään torstaina 23.3. klo 19 alkaen. Koska Kirjasto10:n tilat näkyvät olevan varattuja, nähdään jälleen Musiikkitalon kahvilassa (Mannerheimintie 13A).

//Hi! It seems we'll have the next general assembly on Thursday 23rd of March at 7 pm. Let's have the meeting at the cafeteria of Musiikkitalo (Mannerheimintie 13A).

Aurinkoisin terveisin,

Marissa

+358 505422067

ME

Marko Ek Mon 20 Mar 2017 2:08PM

Pitääpä koittaa päästä Sosiaalifoorumin vapaakauppasopimus-tapahtumaan. Off topic, mutta olisikohan Diemillä mahkuja olla jollain tapaa mukana sosiaalifoorumissa? Se on kyllä aika pian ja muuta toimintaa on nyt paljon, mutta sosiaalifoorumissa voisi olla paljon Diemistä kiinnostuneita..

VS

Ville Saarinen Mon 20 Mar 2017 3:48PM

tosi hyvä pointti. Tosta vois vaikka jutella tänään. Se on kyllä tosiaan pian!

TR

Tuulia Reponen Mon 27 Mar 2017 8:29AM

Kauppapoliittiset tilaisuudet Suomen sosiaalifoorumissa 1.4.2017

Hei,

Tiedoksenne oheiset kauppapoliittiset tilaisuudet Suomen sosiaalifoorumissa tulevana lauantaina:

Veroparatiisit ja vapaakauppasopimukset ( https://www.facebook.com/events/280003919101773/ )
Aika: Lauantai 1.4.2017 klo 13-14.45
Paikka: Rakennusliitto (Siltasaarenkatu 4, Helsinki)

Työpaja: Kapuloita CETA:n rattaisiin ( https://www.facebook.com/events/1477940685612068/ )
Aika: Lauantai 1.4.2017 klo 15-16:45
Paikka: Rakennusliitto (Siltasaarenkatu 4, Helsinki)

Lisätietoa tilaisuuksista ja sosiaalifoorumista alla.

Aurinkoisin terveisin,

Marissa

Veroparatiisit ja vapaakauppasopimukset

la 1.4.2017 klo 13-14.45
Rakennusliiton tilat, Hakaniemi, Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki

(in English below)

Monikansalliset yritykset voivat käyttää kauppasopimuksia hyväksi estääkseen veronkierron torjumisen, vaikka konsensus siitä lisääntyy, että veroparatiiseihin liittyvät käytännöt ovat haitallisia. Mihin veronvälttelyn mekanismeihin tulisi puuttua, jotta globaalin kaupankäynnin ympäristöstä saataisiin terveempää? Mitä sudenkuoppia nyt ratifioitaviin sopimuksiin kuten Ceta on sisällytetty? Mitä on mahdollista verovastuun ja vero-oikeudenmukaisuuden nimissä vaatia?

Onko veroparatiiseista tullut yimby (yes in my backyard) -ilmiöitä? Caymen-saarten veroparatiisit täyttävät tänä vuonna 50 vuotta, eikä toiminnalle näy loppua. Samaan aikaan veronkiertoa harjoitetaan yhä useammin, yhä lähempänä ja yhä kotoisempien toimijoiden avulla. Miten
kauppasopimuksilla olisi mahdollista ei vain pahentaa ongelmaa, vaan myös puuttua siihen?

Pääesiintyjät YTM Matti Ylönen, VTM Lyydia Kilpi, FT Thomas Wallgren, MEP Heidi Hautalan erityisavustaja VTM Pauliina Saares Tilaisuuden juontaa TTIP-verkoston FM Johanna Kähäri

Järjestäjinä Kepa ry, Attac ry, Reilu vero ry ja TTIP-verkosto

Tilaisuuden kulku:

Hanna Arvelan ja Veera Luhtalan animaatio Ihanuuksien ihmemaa Lyhyet alustavat puheenvuorot:

YTM Matti Ylönen Verovälttelystä kaivosteollisuuden tapaustutkimuksen valossa VTM Lyydia Kilpi Kepa ry Vero-oikeudenmukaisuus kehittyvien maiden näkökulmasta FT Thomas Wallgren Reilu vero ry Miten estämme sote-uudistuksen Ceta -katastrofin? VTM Pauliina Saares, MEP Heidi Hautalan eritysavustaja PANA-tutkintavaliokunnan raportti ja Euroopan parlamentin toimet
verovälttelyn kitkemiseksi

Paneelikeskustelu
Yleisökysymyksiä

Tilaisuus on suomenkielinen Seminar will be held in Finnish
Rakennusliitossa (Siltasaarenkatu 4) on ulko-ovella yksi pieni rappu. Sen jälkeen sisätilat ovat täysin esteettömät. Tiloissa on myös erillinen WC, jossa on pyörätuolin kuva.

Työpaja: Kapuloita CETA:n rattaisiin

Aika: Lauantai 1.4. klo 15-16:45
Paikka: Rakennusliitto (Siltasaarenkatu 4)

(In English below)

EU:n ja Kanadan välinen talous- ja kauppasopimus CETA hyväksyttiin helmikuussa 2017 Euroopan parlamentissa, ja se siirtyi siten hyväksymisprosessinsa viimeiseen vaiheeseen, äänestettäväksi EU:n jäsenmaissa. Työntekijäjärjestöt ja kansalaisyhteiskunnan toimijat
Atlantin molemmin puolin ovat äänekkäästi kritisoineet CETA-sopimusta. Myös Euroopan parlamentin työllisyyden ja sosiaalialojen valiokunta on suosittanut CETA:n hylkäämistä, sillä sen on arvioitu kadottavan EU-alueelta satoja tuhansia työpaikkoja, lisäävän tuleroja sekä suosivan suuria monikansallisia yrityksiä pienten ja keskisuurten yritysten kustannuksella.

TTIP-verkoston, HY:n Attacin ja Ammattiosastojen yhteistyöverkoston järjestämässä työpajassa keskustellaan CETA:n vaikutuksista, mietitään keinoja lyödä kapuloita CETA:n rattaisiin ja ryhdytään tuumasta toimeen!

After the vote at the European Parliament the next step of the ratification of CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement) will be national and regional parliaments in the EU member states. The agreement has been criticised widely by e.g. the trade unions, civil
society and the EP Committee of the Employment and Social Affairs (EMPL).

In this workshop we will discuss about the impacts of CETA and think over some ways to object it.

Organisers: TTIP Network Finland, Helsinki University Attac, Ammattiosastojen yhteistyöverkosto

Mikä Suomen sosiaalifoorumi?

Sosiaalifoorumi kokoaa yhteen erilaiset yhteiskunnalliset liikkeet ja verkostot ja herättää keskustelua ajankohtaisista globaaleista sekä paikallisista yhteiskunnallisista aiheista. Sosiaalifoorumi on osa maailmanlaajuista sosiaalifoorumi -liikettä ja noudattaa Maailman
sosiaalifoorumin periaatteita. Vuoden 2017 sosiaalifoorumi järjestetään yksipäiväsenä pop up -tapahtumana pääasiassa Kallion seudulla. Tapahtumat koostuvat seminaareista, työpajoista ja elokuvista. Aiheet vaihtelevat laajasti ja tapahtumassa puhuttavat muun muassa demokratia
sote-uudistuksessa, ilmastokriisi, Lähi-itä, lähimetsät sekä veroparatiisit ja vapaakauppasopimukset. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja Suomen sosiaalifoorumista:

www.sosiaalifoorumi.fi ( http://www.sosiaalifoorumi.fi/ )
www.facebook.com/sosiaalifoorumi ( http://www.facebook.com/sosiaalifoorumi )
Twitter: @Sosiaalifoorum1

#suomensosiaalifoorumi ( https://www.facebook.com/hashtag/suomensosiaalifoorumi ) #rohkeitaratkaisuja ( https://www.facebook.com/hashtag/rohkeitaratkaisuja )

TR

Tuulia Reponen Mon 10 Apr 2017 7:53AM

Tervetuloa verkoston yleiskokoukseen 23.4. ja tapahtumasuunnittelukokoukseen 11.4.!

Hei,

Käänteisdudlemme näyttää siltä, että voimme lyödä huhtikuun yleiskokouksen ajan ja paikan lukkoon. Tapaamme siis sunnuntaina 23.4. klo 16-18 Kirjasto 10:n ryhmätilassa (Elielinaukio 2 G, Helsinki). Kokoukseen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki kauppapoliittisesta kampanjoinnista kiinnostuneet!

Erityisesti tapahtumanjärjestämisestä kiinnostuneiden kannattaa merkitä kalenteriin myös tapahtuma-toimintaryhmän kokous tiistaina 11.4. klo 17 Gaudeamus Kirja&Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki). Kokouksessa suunnitellaan syksyllä järjestettävää mielenosoitusta CETA:a vastaan,

//Hey! The next general assembly of TTIP Network takes place at Library 10 (Elielinaukio 2 G) on Sunday 23rd of April at 16:00-18:00.

On Tuesday 11th of April at 5 pm we'll also have meeting for planning demonstation against CETA. The meeting takes place at Gaudeamus Kirja&Kahvi (Vuorikatu 7, Helsinki).

Best,

Marissa

Load More