Loomio
Fri 25 Jul 2014 3:05AM

Free Ross Ulbricht

CM Claudiu Marginean Public Seen by 20

Ross Ulbricht aka Dread Pirate Roberts (DPR) este creatorul și administratorul celebrului sit Silk Road:
băgat la pușcărie de FBI pentru această „vină”, situl desființat și folosit ca justificare/backdoor pentru legislativul SUA pentru a readuce pe tapet SOPA/PIPA/CISPA, sub noul nume CISA- Cybersecurity Information Sharing Act.

Mă întreb dacă să intru/intrăm sub o formă sau alta (ca persoană id asumat/anonim sau ca organizație) în grupul celor care susțin nevinovăția lui Ross Ulbricht, ținând seama la importanța mizei pusă în discuție: neutralitatea Internetului în SUA, loc unde se află localizat, după cum știm, cam 70% din managementul acestuia și cunoscând efortul SUA de a impune regulile CISA restului lumii prin pachetele TTIP și TPP, pachete mult mai drastice decât defunctul ACTA.

Voi ce părere aveți?

http://freeross.org/the-case-the-goal-and-why-this-matters-2/
https://www.youtube.com/watch?v=LkRhBOZSw38
http://www.reddit.com/search?q=ross+ulbricht
http://sunlightfoundation.com/blog/2014/05/16/how-telecoms-and-cable-have-dominated-net-neutrality-lobbying/?t=dXNlcmlkPTUyMDEzNzAzLGVtYWlsaWQ9ODkwMw==
https://www.battleforthenet.com/
http://www.cispaisback.org/
https://www.accessnow.org/page/s/CISA
http://www.laquadrature.net/en/the-european-commission-wants-to-bring-back-acta-through-the-back-door
http://en.wikipedia.org/wiki/Transatlantic_Trade_and_Investment_Partnership
http://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Pacific_Partnership

M

matei Fri 25 Jul 2014 8:59AM

Awesome! Dupa parerea mea, ar fi foarte bine daca ne-am implica si noi in asta. Chestia cu Dread Pirate Roberts/Silk Road e foarte importanta din punct de vedere al principiilor dar mai tricky pentru ca lupta se da impotriva unui sistem legal injust dar deja stabilit. Pe de alta parte CISA, TTIP si TPP sunt niste chestii foarte clare, care pot fi atacate nu doar ca principiu, ci si dpdv. legal (ce vor sa faca ei afecteaza un car de drepturi bine stabilite etc.) si procedural (negocieri secrete, texte facute publice doar la ani dupa adoptare etc.)