Loomio
Tue 30 Aug 2016 3:41PM

Ryhmän julkisuus

LS Lauri Snellman Public Seen by 333

DiEMin ryhmä on julkinen. Valmistelemme kuitenkin täällä tulevaa toimintaa. Kannattaisiko ainakin tapahtumien valmistelu rajata ainakin osin jäsenille?

HP

Heikki Patomäki Tue 30 Aug 2016 3:48PM

Pahoitteluni, etten ole ennättänyt olemaan erilaisissa valmisteluissa mukana. Toisaalta olen iloinen siitä, että asiat etenevät myös ilman minua.

Tähän tärkeään asiaan nopea reaktio. DiEM25:n yksi keskeisistä vaatimuksista on valmistelujen, keskustelujen ja päätöksenteon maksimaalinen julkisuus EU-elimissä. Olisi ristiriitaista toimia itse toisin.

Voidaan mennä historiassa kauemmaksi ja katsoa aiempia liikkeiden toimintaa ja menestystä tässä suhteessa. Gandhi esimerkiksi lähetti brittiviranomaisille kirjeitä, joissa hän nimenomaisesti kertoi, että mitä mielenosoituksia tai protesteja on suunnitteilla. Mikä voisi olla paitsi oikeampaa niin myös parempaa toimintaa myös positiivisen media-julkisuuden kannalta?

Voidaan myös ajatella asiaa rationaalisuuden näkökulmasta. Järkevä arvostelma totuudesta ja hyvyydestä perustuu mahdollisten ja tosiasiallisten vasta-argumenttien ja evidenssin punnintaan. Salailu ei ole rationaalista, sillä se estää aidon dialogin eri näkökulmien välillä.

VS

Ville Saarinen Tue 30 Aug 2016 6:41PM

Komppaan Heikkiä tässä. Lisäisin vielä, että 100% läpinäkyvyys ja tiedon jatkuva (ja välitön) saatavuus on jotain, jonka internet teknologiana tekee aivan uudella tavalla mahdolliseksi. Omasta mielestäni meillä on velvollisuus ja vastuu myös käyttää sitä mahdollisuutta.

Mutta toki ymmärrän myös, että emme elä vielä täydellisessä maailmassa, ja ihmisten tarvetta esim yksityisyydensuojaan tulee myös nykymaailman rakenteiden valossa miettiä, huomioida ja tarvittaessa suojella.