Loomio

Συνάντηση μεταξύ ΕΛΛΑΚ Κύπρου και ΕΕΛ/ΛΑΚ

TA Theodotos Andreou Public Seen by 34

Παιδιά αύριο θα συναντηθούμε (εγώ και ο Αλέξανδρος Κοφτερός) μαζί με τον ο κ. Καρούνο, Αντιπρόεδρο της ΕΕΛ/ΛΑΚ. Θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας των δύο κοινοτήτων και ανταλλαγή απόψεων. Απολογούμαι για την μη έγκαιρη ενημέρωση αλλά και εγώ το έμαθα πριν από μερικές ώρες.

Η συνάντηση θα γίνει στο Δημοτικό Αγίου Σπυρίδωνα στο Στρόβολο ή ώρα 10:00πμ. Όσοι πιστοί προσέλθετε...

EIA

Eur Ing Angelos Alexiou Wed 8 Jun 2016 5:27AM

Να θεωρήσω ότι δεν έγινε κάποια προεργασία, δεν προηγήθηκε κάποια επικοινωνία, εντελώς τυχαία βρέθηκαν στην Κύπρο, το "έμαθες πριν από μερικές ώρες" ότι διευθετήθηκε συνάντηση στο Δημοτικό του Αγίου Σπυρίδωνα στον Στρόβολο στις 10:00πμ?

Μπράβο οργάνωση!! :-p

Σε ποια αίθουσα θα γίνει η συνάντηση??

TA

Theodotos Andreou Sat 11 Jun 2016 7:01AM

@angelosalexiou: Φίλε τις ταπεινές μου απολογίες που σε έγραψα αλλά ήμουν offline όταν έστειλες το μήνυμα. Ναι έγιναν όλα πολύ έκτακτα και είναι κρίμα που δεν μας ενημέρωσαν εγκαίρως να το οργανώσαμε καλύτερα. Παρ' όλ' αυτά οι συναντήσεις είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα κάνω μια εκτενέστερη ανάλυση για τις λεπτομέρειες μόλις βρω χρόνο. Συναντήθηκα και με εκπρόσωπο της ομάδας για τα Creative Commons.

TA

Theodotos Andreou Tue 14 Jun 2016 2:21PM

Στις 08/06/2016 οι Αλέξανδρος Κοφτερός, Στέλιος Μηλιδώνης και ο υποφαινόμενος συναντήθηκαν με τον κο Θεόδωρο Καρούνο, αντιπρόεδρο της Εταιρίας ΕΛ/ΛΑΚ (Ελλάδας) και σύμβουλο του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος σε θέματα τεχνολογίας. Η συνάντηση έγινε στο δημοτικό σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα στο Στρόβολο.

Ο Αλέξανδρος με τους μαθητές του της 5ης και 6ης τάξης μας έδειξαν κάποιες κατασκευές που έχουν φτιάξει, όπως το «πειραγμένο» για να τροφοδοτείται με ηλιακά κελιά, ρομποτάκι engino. Μοιράστηκαν μαζί μας τα σχέδια τους για το μέλλον, όπως την ιδέα τους να φτιάξουν ένα ιπτάμενο αυτόνομο σκάφος που να τροφοδοτείται αποκλειστικά από ηλιακή ενέργεια. Ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά ως προς την ιδέα του Ελεύθερου Λογισμικού.

Στην συνέχεια έγινε μια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον κο Καρούνο. Συζητήθηκαν θέματα πιθανής συνεργασίας των ομάδων Ελλάδας και Κύπρου, του μιλήσαμε για τις δυσκολίες υιοθέτησης του ΕΛ/ΛΑΚ στην Κύπρο και τις επιτυχίες που έχουν αυτοί στην Ελλάδα. Συζητήσαμε επίσης το ενδεχόμενο να γίνει μια, από κοινού εκδήλωση, το Φθινόπωρο και την προεργασία που πρέπει να γίνει με πανεπιστημιακά/εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Ο κύριος Καρούνος μας μίλησε για διάφορες δράσεις της EΕΛ/ΛΑΚ όπως:

Κατά το μεσημέρι μεταβήκαμε με το κο Καρούνο και το Θανάση Δεληγιάννη (ομάδα open-hardware ΕΕΛ/ΛΑΚ) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου συναντηθήκαμε με την Καθηγήτρια Τατιανή Συνοδινού, εκπρόσωπο της ομάδας Creative Commons Κύπρου.

Η κα Συνοδινού μας ανέφερε ότι η εκπροσώπηση των Creative Commons Κύπρου θα γίνεται από την νομική της ομάδας και ως επίσημος φορέας θα είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχουν ήδη ξεκινήσει την μετάφραση των αδειών στα Ελληνικά (βασισμένοι στα ήδη μεταφρασμένα κείμενα από την ΕΕΛ/ΛΑΚ) και προσαρμογή των κειμένων στη Κυπριακή νομοθεσία. Βλέπουν θετικά μια συνεργασία με την κοινότητα μας. Την έχω καλέσει να συμμετάσχει στις συζητήσεις μας στο Loomio.

Ο κος Καρούνος μίλησε γα τις προσπάθειες της ΕΕΛ/ΛΑΚ προς την ανοικτότητα (Ανοικτά Δεδομένα, Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι, Ανοικτή Διακυβέρνηση) και μίλησε για την συμμετοχή της ΕΕΛ/ΛΑΚ στη πλατφόρμα Ανοικτής Διακυβέρνησης Διαύγεια.

Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, σε θέματα ανοικτών τεχνολογιών είναι αρκετά μπροστά, αν και υπάρχει μεγάλο περιθώριο για βελτίωση. Ελπίζω να καταφέρουμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να μπορέσουμε και εμείς να βοηθήσουμε τον τόπο μας να απεγκλωβιστεί από τα δεσμά τους με τις ιδιοκτησιακές τεχνολογίες.

NK

Neofytos Kolokotronis Tue 6 Jun 2017 7:47PM

@theodotosandreou1 Τι θα έλεγες να μεταφέρω την πιο πάνω ανάρτηση σου αυτούσια στο ιστολόγιο και τις δράσεις της ιστοσελίδας μας; Αν έχεις κ φωτογραφίες να συμπεριλάβω ακόμα καλύτερα! :smiley:

TA

Theodotos Andreou Tue 6 Jun 2017 8:41PM

@neofytoskolokotronis Δεν έχω φωτογραφίες δυστυχώς. Αλλά ναι, είναι καλή ιδέα να μπει στο ιστολόγιο.

NK

Neofytos Kolokotronis Tue 6 Jun 2017 9:30PM

@theodotosandreou1 Το μετέφερα αυτούσιο (με μικροδιορθώσεις) εδώ κ όρισα εσένα σαν συγγραφέα.

TA

Theodotos Andreou Sat 10 Jun 2017 5:29AM

Είσαι θησαυρός.