Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:14PM

Actueel: Bibliotheek in de buurt

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 368

Bibliotheek in de buurt

Als gemeente moeten we investeren in het behoud van onze bibliotheken. Een bibliotheek is niet alleen een boekenhuis, maar een sociale plek waar mensen komen om te leren, te studeren, en zichzelf te ontwikkelen. Samen met de ontwikkelingen en innovaties die de bibliotheken inzetten zijn die van grote toegevoegde waarde.

Toevoegen uit reactie Sebastiaan: Meer aandacht voor de bibliotheek op scholen.

S

Sebastiaan Wed 20 Dec 2017 3:52PM

Helemaal voor. Ook dient er voldoende aandacht op school gegeven te worden aan de beschikbaarheid van bibliotheken om de nieuwsgierigheid en draagvlak onder kinderen levend te houden. Naast de rechthoeken van het schoolbord, smart device en TV is er nog een veel mooier kader voor je fantasie: een boek!

G

Ger Sun 31 Dec 2017 4:24PM

De klassieke bibliotheek is eindig omdat je boeken digitaal makkelijker beschikbaar hebt. Daarom moeten bibliotheken zelf inventief worden en naar een nieuwe functie zoeken, sommige bibliotheken zijn daar al heel goed in

S

Sjoerd Sun 4 Feb 2018 12:16PM

De bieb is al lang geen plek meer waar je alleen een boek kan huren. Dat is een goeie ontwikkeling. Ik zou wel eens een onderzoek willen zien naar hoeveel en wat voor boeken in de bieb uitgeleend worden en hoeveel er alleen maar jaren in een kast staan.