Loomio
Mon 29 May 2017 10:08AM

Next stop 2019? kokoontuminen Volksbühnessä ja jälkipuinti

KN Kimmo Neihum Public Seen by 408

Joukkoistaisin kokouksen jälkipuintia ja analyysia hieman. Kirjoitan vielä pidemmältikin tästä mutta avaan ketjun jo sitä ennen kommenteille.

Pikakommenttina Berliinin tapahtuman ja keskustelujen jalkeen:

Kansalaisliike jatkaa ja sen suurin haaste on organisoida oma yhteydenpito.

Poliittiseksi puolueeksi organisoituminen saattoi olla taktisesti kiinnostusta herattava ilmoitus, jasenisto haluaa kuitenkin etta asiasta paatetaan demokraattisesti ja kansanliikkeena pysyminen on useimpien mielesta jarkevinta.

Esitykset entisen Jugoslavian kohtalosta olivat varoittava esimerkki nationalismin lietsomisen seurauksista.

Datan, yksityisyyden suojan ja open source tyokalujen ottaminen tyostoon uutena kohteena on aiheellista.

Tarkempia kommentteja lisaa myohemmin.

KK

Katja Kiuru Mon 29 May 2017 12:53PM

Kiitos raportoinnista. Odotan tapaamista :)
Viikon päästä kirjastossa?

KN

Kimmo Neihum Mon 29 May 2017 1:44PM

Kyllä näin on tarkoitus. @villburn onnistuuko sulle Ville osallistua ja voitko tehdä meille tilavarauksen? Mä sain nyt valmiiksi eräänlaisen yleistajuisen kirjoituksen Berliinin kokoontumisesta, joka on tarkoitettu lehtikäyttöön. Kuulisin mielellään siitä muutamat kommentit ennen kuin tarjoan sitä mihinkään. Jos lähetätte mulle meiliä kimmo piste neihum at bonito dot com niin laitan draftin kommentoitavaksi. @laurisnellman @markoek @tuuliareponen @ilkkamolsa @katariinapietilain myös? Itse työsessioiden tarkempi sisältö ja tulevaisuusarviot Diemin osalta tulevat sitten seuraavaksi :)

VS

Ville Saarinen Tue 30 May 2017 6:50AM

Kiitos raportoinnista Kimmo! Toivottavasti Volksbuhne oli muutenkin mielenkiintonen kokemus. Jännä ristiriita nyt tuon diemin virallisen tekstin (alamme puolueeksi) ja sisäisen demokratian/kannattajiston kesken kuten kuvasit.

En nyt pääse kuitenkaan valitettavasti kokoukseen tuolloin. Samaisena päivänä on tarkoitus lähteä lappiin viikoksi. Tää tarjous tuli viime tingassa ja hieman puun takaa. Pello kutsuu :smiley:

Olikohan niin että Laurillakin @laurisnellman oli esteitä ensi maanantaina? Jos halutaan siirtää viikolla, niin 12.6 ehtisin itsekin mukaan. Tarvittaessa voin myös liittyä mukaan etänä vaikka Skypen tai Mumblen kautta.

Kirjasto 10 on muuten kesäajassa ja menee kiinni jo klo 20.00. Iso ryhmätila on harmi kyllä varattu koko illan 5.6 :/

KN

Kimmo Neihum Tue 30 May 2017 7:26AM

Hyvää Lapin reissua - voidaan tavata hyvin 12.6. Volksbuhne ja koko matka oli hieno kokemus. Pitäiskö yrittää etsiä poikkeuksellisesti aika jo tältä viikolta jostain välistä, jos kerran joka tapauksessa kesäajan takia iltakokoontumiset klo 20 on pois laskuista?

TR

Tuulia Reponen Tue 30 May 2017 7:09AM

On kyllä mielenkiintoinen tilanne. CC:ltä tuli muuten pahoitteluviesti, jossa se pyyti anteeksi varomattomia sanankäänteitään julistaessaan transnationaalia puoluetta. Se löytyy tuolta sähköpostiketjusta. Sit toinen jännä juonne on, että koordinaattorien listalla väännetään tasa-arvosta mallia mahdollisuuksien vai lopputuloksien tasa-arvo. Eli täytyykö siitä välittää vai ei, että DiEM25 houkuttaa eniten valkoisia & korkeasti koulutettuja & miehiä ja huomattavasti vähemmän värillisiä & vähemmän koulutettuja & naisia.

KN

Kimmo Neihum Tue 30 May 2017 7:28AM

Mielenkiintoista. Lähetin twiitin jossa vaadin diemille tasa-arvoa ja diversiteettiä. Yksi valkoisten miesten ukkoliike edellisten jatkoksi ei ole mun unelma, eli tohon asiaan pitäisi kiinnittää vakavasti huomiota. Erittäin vaikea ja haasteellinen asia, jota puolueeksi muuntautuminen ei mitenkään ratkaisisi.

Puoluejutussa on muutenkin isoja kysymysmerkkejä. Palaan tähän vielä tarkemmin, kun olen ehtinyt vähän kerätä ajatuksia.

KK

Katja Kiuru Tue 30 May 2017 8:24AM

"Valkoisten miesten" rakenne on koko yhteiskunnassa, näin se patrarkalismi(?) näyttäytyy. Heillä on aikaa, resursseja, mahdollisuuksia. Muut kipittelee elämänsä perässä.
Diem25 ei pysty tätä ratkaisemaan, mutta hienoa, jos siitä pidetään ääntä ja mietitään.
Asiahan on mitä polttavin suomaame hallituksessa, ym.

KN

Kimmo Neihum Tue 30 May 2017 8:31AM

Naulan kantaan, Katja! Ja miksiköhän näillä ukkokerhoilla riittää aikaa, ja mahdollisuuksia? Siksi, että heidän curling-yhteiskuntansa hoitelee heidän kaikki tarpeensa ja hehkuttaa vielä päälle kuinka osaavia ja hienoja äijiä maailma onkaan täynnä. Helvetin vastenmielistä! Eivät myöskään tajua eivätkä tunnusta omaa etuoikeuttaan, ja se on kaikkein vastenmielisintä. Asia on hyvin polttava, ollut sitä tietty kautta vuosisatojen, mutta edistystä ja voittojakin on siinä taistelussa saatu. Suomi 0 vuotta oli silloin kehityksen kärjessä, nyt Suomi 100 ukkokerhoineen yrittää taantua ihan tosissaan viime vuosisadalle. Tai sitä edelliselle.

KK

Katja Kiuru Tue 30 May 2017 8:40AM

Näin on. Kirjoitan siitä kirjassnikin. Minkä kehtaan. :)
Samalla meidän pitää varoa vastakkainasettelua, joka on kaikkien valtaapitävien, ainakin autoritatiivikkojen märkä uni. Että kansa taitselee keskenään. Kuten nyt tässä pakolais- ja maahanmuuttoasiassa.

KN

Kimmo Neihum Tue 30 May 2017 12:29PM

Kyllä. Olet oikeassa. Feminismi taistelee kaikkien sukupuolten oikeuksista yhtä aikaisesti, ja naisten oikeuksista hyötyvät myös miehet etc. Vastakkainasettelua ei ole. Mutta sellaista on helppo luulla näkevänsä ja on helppo syyttää feministejä vielä siitäkin...

Load More