Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:18PM

Actueel: Hondenbelasting

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 367

Hondenbelasting

De hondenbelasting is een achterhaalde belastingvorm. Onderzoek heeft aangetoond dat deze belasting juist voor meer overlast zorgt en meer hondenpoep op straat. Daarnaast is de hoogte van de belasting niet effectief in het beinvloeden van de keuze om wel of geen hond te nemen. Daarom zijn wij voor afschaffing van de hondenbelasting.
Als de hondenbelasting toch gehandhaafd blijft horen de opbrengsten daarvan ingezet te worden voor het creeren van faciliteiten voor hondenbezitters. Denk aan vuilnisbakken met dispensers voor poepzakjes, uitlaatveldjes, etc

Leefbaarheid

S

Sebastiaan Wed 20 Dec 2017 3:58PM

Honden hebben in de moderne maatschappij veelal geen functie meer anders dan een sociale. Daar hebben we ook mensen voor, dus het houden van honden als huisdier of liefhebberij is niet langer noodzakelijk. Een konijn, cavia, kip of varken kan je nog opeten, maar dat zie ik in onze cultuur niemand met zijn hond doen.
Verbied het houden van honden als huisdier daar waar zij geen functie als geleidehond, diensthond of vergelijkbaar hebben...dan hebben we daar geen overlast meer en ook geen belasting meer nodig.

G

Ger Sun 31 Dec 2017 4:02PM

Sebastiaan is dit serieus? Ga je mensen hun huisdier afnemen?